In Memoriam Tamme Leemburg – Leeuwarden 30 december 2018

In Memoriam, Tamme Leemburg.

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van

Tamme Leemburg

Tamme, die tijdens zijn werkzame leven Tekenaar infra bij NUON N.V. was, wordt herinnerd als een zeer innemend en integer persoon.
Zijn passie voor de muziek en zijn daaraan gekoppeld muzikale kwaliteiten bleven niet onopgemerkt en al op 9 jarige leeftijd werd Tamme lid van het Leeuwarder Jeugd en Tamboerkorps, de voorloper van het Pasveerkorps. Tot ongeveer zijn 23- ste levensjaar heeft Tamme hiervan deel uitgemaakt. Vervolgens maakte hij de overstap naar Drum – en Showfanfare Advendo uit Sneek.

Ook het Leeuwarder Shantykoor heeft het voorrecht gehad om gebruik te mogen maken van zijn deskundigheid en van zijn positieve uitstraling. Als nieuw lid binnenkomend als baritonzanger nam Tamme al snel zijn gitaar mee naar de repetities. De gitaar werd al spoedig ingeruild voor een prachtige banjo en zo had Tamme al rap zijn eigen plaats binnen het Leeuwarder Shantykoor. Het koor had zijn eigen Banjo Boy.

Niet alleen tijdens optredens bespeelde Tamme zijn banjo. Onderweg op een parkeerplaats, in de bus, of staande op een tafel na afloop van een repetitie, Tamme en zijn banjo zorgde altijd voor een geweldige sfeer waarbij het lied over het vlooiencircus van het Cocktail Trio niet ontbrak. Als hij stopte met spelen waren steevast zijn woorden: “Ik hew skoon mien nogt”

Helaas ontstond in september 2016 door een ernstig ongeval een hele zware en lange periode van revalideren. Wat hebben wij een bewondering voor zijn doorzettings- vermogen. Nooit willen opgeven en met steun van Ali en de kinderen steeds weer de strijd opnieuw aangaan.

Zijn onverzettelijkheid, karakter en liefde voor muziek zorgde ervoor dat Tamme, na 2 jaar van revalideren, op 1 september 2018 in Delfzijl en een week later op ons eigen festival weer de banjo bespeelde.

Helaas ging zijn gezondheid steeds verder achteruit en werd de strijd steeds zwaarder en niet te winnen. De woorden die Tamme steevast gebruikte als hij stopte met spelen “ik hew skoon mien nogt” kreeg nu een heel andere lading.

Wij zullen zijn warme persoonlijkheid en vriendschap  helaas moeten missen.

Wij wensen Ali, de kinderen, kleinkinderen, en overige familieleden en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Leeuwarder Shantykoor,

Willem Hoen.