Welkom aan boord

Het begon allemaal op zaterdagavond 9 april 2001. Op initiatief van Jaap Kiers werd het Leeuwarder Shantykoor opgericht

Nu, vele jaren later, is het LEEUWARDER SHANTYKOOR uitgegroeid tot een ervaren, succesvol en veelgevraagd Shantykoor met zo’n 47 zangers, muzikaal ondersteund door 2 accordeonisten en 2 gitaristen.

Ons repertoire omvat momenteel ruim 80 nummers en is nog steeds groeiende. Wij zingen Shanties, Seasongs en een aantal gezellige meezingers van maritieme aard.

Een optreden van het LEEUWARDER SHANTYKOOR is elke keer weer een feestelijke gebeurtenis.

Kenmerkend voor het Leeuwarder Shantykoor is naast de saamhorigheid,de driestemmigheid van het koor en de zeer goede solisten.

Het Leeuwarder Shantykoor is een veel gevraagd koor voor optredens in binnen- en buitenland.

Reeds voor 2020 staan er al optredens in onze agenda waaronder  een driedaagse trip naar Berlijn.

Dit jaar zijn wij o.a. te gast (geweest) bij de wereldhavendagen in Rotterdam, Shantyfestival Scheveningen en Shantyfestival Zandvoort. Ook is elk jaar een hoogtepunt onze eigen donateursavond.

Tijdens optredens staat ons koor onder de inspirerende leiding van zanger/solist Wim Biesheuvel of Piet van Houten, maar tijdens onze gezellige repetities  op donderdagavond staan wij onder de bezielende leiding van repetitor Tjeerd Kramer.

Als u ons koor wilt steunen als donateur kan dit voor een minimum bedrag van  10.00 per jaar.
Dit bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer  NL95 RABO 0140 9613 64 t.n.v. Het Leeuwarder Shantykoor